Poista hanhen rintafileestä nahka ja mahdolliset kalvot ja ripottele pintaan suolaa. Kypsennä 80–100 asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 63 astetta. Jätä file hetkeksi folion alle vetäytymään.
Leikkaa rintafileen kypsyessä nahka ohuiksi siivuiksi. Laita nahkapalat pannulle ja ruskista miedolla lämmöllä kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita. Valuta nahkasiivut, laita talouspaperin päälle ja suolaa. Ota hanhenrasva talteen
Käristä hanhenrasvassa hetki valkosipuliviipaleita ja chilipaprikaviipaleita. Lisää joukkoon balsamicoetikkaa, hunajaa, ketsuppia ja vettä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Leikkaa kypsä rintafile poikkisyin siivuiksi ja ripottele rapeita nahkachipsejä päälle.
Hanhen lisäkkeeksi sopivat vaikkapa rosmariinilla maustetut uuniperunat, joille valellaan perinteisen öljyn sijasta hanhen rasvaa!
Yhteystiedot
Hauhalan Hanhifarmi
Hipsunniementie 61
52150 Hauhala
hauhalan@hanhifarmi.fi
Puh. 015 650 350