Sami ja Pasi Kurosen tapaan
Paistettua Hauhalan Hanhifarmin hanhenrintaa
Naattijuureksia ja grillattua varhaiskaalia
Pienarpesto
Hiillostettu juurespyre
Paistettua Hauhalan Hanhifarmin hanhenrintaa
Viillä hanhenrinnan nahkapuolelle viillot, jotka muodostavat salmiakkikuvioita. Mausta rintasuolalla. Laita nahkapuoli alaspäin kylmälle pannulle. Paista kullanruskeaksi. Laita rinta grilliin ja paista sisälämpötila noin 53 asteiseksi. Kääri folioon vetäytymään 10 minuutiksi.
Naattijuureksia ja grillattua varhaiskaalia
Pyörittele naattijuurekset ja lohkottu varhaiskaali öljyssä, jossa hyppysellinen suolaa. Grillaa kasvikset.
Pienarpesto
Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen. Aja tasainen massa. Testaa maku.
Hiillostettu juurespyre
Hiillosta juurekset grillissä tai nuotiolla mustiksi ja kypsiksi. Leikkaa juurekset pitkittäissuunnassa halki. Kaavi lusikalla juuresten massa kulhoon, ilman että palanutta kuorta tulee mukaan. Lisää suola ja voi. Survo haarukalla. Testaa maku.
Resepti esiintyi Sami ja Pasi Kurosen valmistamana TV-ohjelmassa Sami Kurosen makumatka Saimaalla osassa 4 Hurmaava Hanhi. Ohjelmassa valmistettiin ja nautittiin menukokonaisuus:
Alkuruoka: Graavattua hanhen keltuaista ja hanhirillette
Pääruoka: Paistettua hanhenrintaa juureslisäkkeiden kera
Jälkiruoka: Isännäm lettuja hanhenmunista, kuusenhavuvaahtoa ja mansikoita
Yhteystiedot
Hauhalan Hanhifarmi
Hipsunniementie 61
52150 Hauhala
hauhalan@hanhifarmi.fi
Puh. 015 650 350