Paistettua hanhenrintaa juureslisäkkeiden kera - Sami Kurosen makumatka Saimaalla

2:lle herkuttelijalle

Sami ja Pasi Kurosen tapaan

 

Paistettua Hauhalan Hanhifarmin hanhenrintaa

  • 1 Hauhalan hanhifarmin hanhenrinta
  • suola

Naattijuureksia ja grillattua varhaiskaalia

  • Naattijuureksia
  • Varhaiskaalia
  • Suolaa
  • 0,5 dl öljyä

Pienarpesto

  • 0,5 l vuohenputkea
  • 3 dl kuusenkerkkää
  • 0,5 l voikukan lehtiä
  • 3 dl oliiviöljyä
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 100g parmesanjuustoa
  • 0,5 sitruunan mehu
  • 1 kynsi valkosipulia
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl pippuria

Hiillostettu juurespyre

  • 1 selleri
  • 2 palsternakkaa
  • 2 porkkana
  • Suola
  • 30 g voita

 

Ohje:

 

Paistettua Hauhalan Hanhifarmin hanhenrintaa

Viillä hanhenrinnan nahkapuolelle viillot, jotka muodostavat salmiakkikuvioita. Mausta rintasuolalla. Laita nahkapuoli alaspäin kylmälle pannulle. Paista kullanruskeaksi. Laita rinta grilliin ja paista sisälämpötila noin 53 asteiseksi. Kääri folioon vetäytymään 10 minuutiksi.

 

Naattijuureksia ja grillattua varhaiskaalia

Pyörittele naattijuurekset ja lohkottu varhaiskaali öljyssä, jossa hyppysellinen suolaa. Grillaa kasvikset.

 

Pienarpesto

Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen. Aja tasainen massa. Testaa maku.

 

Hiillostettu juurespyre

Hiillosta juurekset grillissä tai nuotiolla mustiksi ja kypsiksi. Leikkaa juurekset pitkittäissuunnassa halki. Kaavi lusikalla juuresten massa kulhoon, ilman että palanutta kuorta tulee mukaan. Lisää suola ja voi. Survo haarukalla. Testaa maku.

 

Resepti esiintyi Sami ja Pasi Kurosen valmistamana TV-ohjelmassa Sami Kurosen makumatka Saimaalla osassa 4 Hurmaava Hanhi. Ohjelmassa valmistettiin ja nautittiin menukokonaisuus:

Alkuruoka: Graavattua hanhen keltuaista ja hanhirillette

Pääruoka: Paistettua hanhenrintaa juureslisäkkeiden kera

Jälkiruoka: Isännäm lettuja hanhenmunista, kuusenhavuvaahtoa ja mansikoita

 

Saatat myös pitää...