hanhilaidun-Hauhalan Hanhifarmi

Avoimien Ovien Päivä 30.6.2022

Hauhalan Hanhifarmilla on jälleen tulossa Avoimien Ovien Päivä kesäkuun viimeisenä päivänä klo 10-15. Hauhalan Hanhifarmi on perustettu vuonna 1997, joten pääsemme samalla juhlimaan 25 -vuotiasta yritystämme! Olemme myös Farmari-maatalousnäyttelyn vierailukohteena. Joten tänä vuonna meillä on monta syytä kutsua vieraaksemme asiakkaaita, naapureita, yhteistyökumppaneita, ja aivan kaikkia hanhista ja ruuantuotannosta kiinnostuneita. Tervetuloa!

Kannattaa suunnistaa meille navigaattorin opastuksella osoitteeseen Maahjärventie 300, ja perillä pysäköidä auto P-opasteiden mukaan. Hauhalan Hanhifarmi ei ole muuna aikana matkailukohde, joten meille ei ole myöskään opasteita. Pihapiiriin ajo on sinä päivänä kielletty, jotta siellä voi liikkua turvallisesti. Omat lemmikit on syytä jättää kotiin tai hoitopaikkaan, sillä niitä ei saa tuoda tilamme alueelle. Tapahtumailmoituksemme löytyy myös Facebookista: https://fb.me/e/1yeB5mNUE

Avoimien Ovien Päivä /ohjelma

Tapahtuma on kello 10-15.

Hanhiburgereita valmistetaan klo 11-14.

Hanhilaidunkierroksille lähdöt tapahtuvat klo 10.15 ja 11.30 ja 12.45 ja 14.00 (muutokset mahdollisia).

31-vuotias Biccolo -ponimme hengailee myös lähistöllä, ja ottaa mielellään vastaan vierailta tuliaisporkkanoita ja -omenoita!

Myyntiteltasta löytyy oman tilan tuotteita, sekä muitakin hanhiin liittyviä tuotteita. Maksutapoina meillä käy pankkikortti ja käteinen.

Juhlavuoteemme liittyen meillä kahvitarjoilu alkaen klo 11.30 (varattu 200 hlö:lle).

Pihapiirissämme on mukava viettää kiireetöntä kesäpäivää!

Taustaa tapahtumapäivällemme

Ruuantuotanto ja maatilan toiminta kiinnostavat tällä hetkellä monia. Meiltä usein kysellään, pääsisikö tilallamme käymään tutustumassa. Olemme jälleen varanneet kalenteriimme päivän, jolloin esittelemme tilaamme ja tuotantoamme. Olemme iloisia että työmme ja maatilamme kiinnostaa yleisöä. Järjestettyjen teemapäivien ulkopuolella meillä ei ole maatilavierailuja.

Opastetulla kävelykierroksella pääsee näkemään hanhia eri ikäisinä; noin viikon vanhoista pikkutipuista muutaman kuukauden ikäisiin laiduntaviin hanhiin sekä jopa 10 -vuotiaisiin hanhiemoihin.

Avoimien Ovien Päivä järjestettiin meillä ensimmäisen kerran vuonna 2020, jolloin olimme lupautuneet olemaan Farmari-näyttelyn käyntikohde, mutta Farmari peruttiinkin. Päätimme järjestää päivän siitä huolimatta, jotta saamme samalla kokemusta tapahtuman järjestämisestä. Vierailijoita meillä kävi todella huima määrä, arviolta noin 300 henkilöä, ja tästä innostuneena järjestimme tapahtuman myös vuonna 2021. Nyt vuonna 2022 on vuorossa kolmas kerta, ja nyt vihdoin myös Farmari-maatalousnäyttely järjestetään Mikkelissä 30.6.-2.7.2022. Farmari-näyttelyistä löytyy lisätietoa täältä: https://www.farmari.net/

Millainen Hanhiburger tänä vuonna?

Kyllä, jälleen meillä on uusi Hanhiburger kesätapahtumassamme! Burgereiden välissä on totuttuun tapaan confattua, ylikypsää hanhenlihaa, mutta ”höysteet” on jokaiseen tapahtumaan suunniteltu uudelleen. Tänä vuonna päätimme yhdistää maut toisesta suosikkireseptistämme, jonka olennaisena osana on hapankaali. Joten Hanhiburger 2022 tulee sisältämään confatun hanhenlihan lisäksi hapankaalia, punasipulia, Varkauden Aito -nakumajoneesia, tomaattia sekä raikasta salaattia. Burgersämpylät haemme tuttuun tapaan Anttolalaisesta leipomo Agassista.

Kesän 2020 Hanhiburgerista löydät reseptin täältä: https://www.hanhifarmi.fi/tuote/hanhihampurilainen/. Vuonna 2021 oli lisämausteena Mikkeliläisen Kappelin Juustolan ”Ilmeikäs Illusia”-nimistä sinihomejuustoa. Juustonkeittäjä Petri Sikstus oli myös burgerteltassa auttelemassa burgereiden valmistuksessa.

Lisäksi myynnissä on Saimaan Panimon limuja ja alkoholitonta olutta.


Tervetuloa maatilavierailulle Hauhalan Hanhifarmille!