Laatumerkinnät

D.O. Saimaa

Hauhalan Hanhifarmi - D.O. Sai,maa Finland

 

D.O. Saimaa -merkki meidän tuotteissamme

Me haimme D.O. Saimaa -merkkiä tuotteisiimme vuonna 2019. D.O.Saimaa –laatumerkki on myönnetty kaikille lihatuotteillemme, mukaan lukien Hanhipateet ja -säilykkeet. Pakkausmerkintöihin lisäämme merkin näkyviin sitä mukaan, kun pakkaustarvikkeiden erät uusiutuvat.

Mitä tämä merkki tarkoittaa?

Designation of origin -alkuperämerkki kertoo, että tuote tai raaka-aine on valmistettu tietyllä maantieteellisellä alueella korkeita laatukriteerejä noudattaen

Alkuperämerkittyjen tuotteiden kriteereihin kuuluu alueellisuuden lisäksi korkeiden laatuvaatimusten täyttyminen läpi koko tuotantoketjun. Toinen merkittävä vaatimus on vastuullinen toimintatapa. Alkuperämerkityn tuotteen vastuullisuutta punnitaan paitsi ympäristön ja kestävän kehityksen, myös yhteiskuntavastuun näkökulmasta.

Kuinka D.O. Saimaa -merkin saa käyttöönsä?

D.O. Saimaa -merkki voidaan myöntää yritykselle käyttöön, kun tuote on valmistettu Saimaan alueella. Lisäksi tuotteen tulee olla korkealaatuista ja sen valmistusprosessin kestävän kehityksen mukaista. Edellytyksenä on myös gastronomisten sekä yhteiskuntavastuullisten kriteerien täyttyminen. Päätöksen D.O. Saimaa -merkin myöntämisestä tekee Etelä-Savon maakuntaliiton nimeämä asiantuntijaraati. 

Lue lisää D.O.Saimaa –merkistä täältä:

https://www.dosaimaa.fi/

Hyvää Suomesta

Hauhalan Hanhifarmi - joutsenlippumerkki

Hyvää Suomesta – tunnettu laatumerkintä suomalaisille tuotteille

Hyvää Suomesta -merkki on suomalaisten pakattujen elintarvikkeiden alkuperämerkki. Se kertoo suomalaisesta raaka-aineesta ja työstä

Tuotteen kriteerit ansaitakseen Hyvää Suomesta -merkin?

Jotta tuotteessa on mahdollista käyttää tätä merkkiä, tuotteessa käytetyille raaka-aineille on asetettu tietyt vaatimukset, jotka meidänkin tuotteemme täyttävät. 

Tuotteissa käytetyn liha, kala, muna ja maito on aina 100% suomalaista. Kun pakkaus sisältää vain yhtä raaka-ainetta, sen on oltava 100% suomalaista. Useamman raaka-aineen tuotteissa 75 – 100% on suomalaista. Lopputuotteen valmistus sekä pakkaaminen tehdään suomessa.

Hyvää Suomesta -merkin käyttöä valvotaan säännöllisesti.

Lue lisää Hyvää Suomesta -merkin kriteereistä täältä: Hyvää Suomesta -merkin kriteerit

Hauhalan Hanhifarmi - joutsenlippumerkki

Miksi olemme halunneet Hyvää Suomesta -merkin tuotteisiimme?

Me kannatamme suomalaisia tuotteita ja suomalaista työtä. Tämä näkyy vahvasti meidän arjessamme, työssämme ja tuotteissamme. Voit olla varma tuotteidemme kotimaisuudesta.