D.O. Saimaa -merkki

Hauhalan Hanhifarmi - D.O. Sai,maa Finland

Mitä D.O. Saimaa -merkki tarkoittaa?

Designation of origin -alkuperämerkki kertoo, että tuote tai raaka-aine on valmistettu tietyllä maantieteellisellä alueella.

Alkuperämerkittyjen tuotteiden kriteereihin kuuluu alueellisuuden lisäksi korkeiden laatuvaatimusten täyttyminen läpi koko tuotantoketjun. Toinen merkittävä vaatimus on vastuullinen toimintatapa. Alkuperämerkityn tuotteen vastuullisuutta punnitaan paitsi ympäristön ja kestävän kehityksen, myös yhteiskuntavastuun näkökulmasta.

Kuinka D.O. Saimaa -merkin saa käyttöönsä?

D.O. Saimaa -merkki voidaan myöntää yritykselle käyttöön, kun tuote on valmistettu Saimaan alueella. Lisäksi tuotteen tulee olla korkealaatuista ja sen valmistusprosessin kestävän kehityksen mukaista. Edellytyksenä on myös gastronomisten sekä yhteiskuntavastuullisten kriteerien täyttyminen. Päätöksen D.O. Saimaa -merkin myöntämisestä tekee Etelä-Savon maakuntaliiton nimeämä asiantuntijaraati. 

Lue lisää D.O.Saimaa –merkistä täältä: https://www.dosaimaa.fi/

D.O. Saimaa -merkki meidän tuotteissamme

Me haimme D.O. Saimaa -merkkiä tuotteisiimme vuonna 2019. D.O.Saimaa –laatumerkki on myönnetty kaikille lihatuotteillemme, mukaan lukien Hanhipateet ja -säilykkeet. Pakkausmerkintöihin lisäämme merkin näkyviin sitä mukaan, kun pakkaustarvikkeiden erät uusiutuvat.