
Avoimien Ovien Päivä 30.6.2022
Hauhalan Hanhifarmilla on jälleen tulossa Avoimien Ovien Päivä kesäkuun viimeisenä päivänä klo 10-15. Hauhalan Hanhifarmi on perustettu vuonna 1997, joten pääsemme samalla juhlimaan 25 -vuotiasta
Kaak! Tämä on Hauhalan Hanhifarmin ajankohtaispalsta. Kerromme tapahtumista, uutisista, hanhiasioista ja väliin mahtuu pohdintaa maatilayrittäjiltä, jotka hädintuskin tietävät että Hanhifarmin ulkopuolella on elämää.
Tule seuraamaan meitä myös: Facebookissa
Hauhalan Hanhifarmilla on jälleen tulossa Avoimien Ovien Päivä kesäkuun viimeisenä päivänä klo 10-15. Hauhalan Hanhifarmi on perustettu vuonna 1997, joten pääsemme samalla juhlimaan 25 -vuotiasta
Hanhet ovat vanhimpia ihmisen kesyttämiä lintuja, selviää kesyhanhen historiaa tutkineiden kirjoituksista. Varhaisimmat viitteet hanhien pitämisestä kesylintuina tulevat Kiinasta 7000 vuotta sitten (Eda ym. 2022). Hanhien
Hauhalan Hanhifarmilla kuvattiin toukokuun lopussa ”Hurmaava Hanhi” -nimistä jaksoa tv-sarjassa ”Sami Kurosen makumatka Saimaalla”. Hanhijakson ensiesitys on Liv -kanavalla keskiviikkona 14.7. klo 21.30. Ohjelmasarja koostuu
Tervetuloa tutustumaan Hauhalan Hanhifarmiin lauantaina 3.7.2021 klo 12-15! Järjestämme Avoimien Ovien päivä:n, jolloin esittelemme tilaamme ja tuotantoamme. Päätimme järjestää päivän tänäkin kesänä, sillä vuosi sitten
Pystytämme Hauhalan Hanhifarmin lihanjalostustilojen lastauslaiturille Pop-Up -myyntipaikan, jonka nimi on Lastauslaiturin Lihakauppa. Myynti tapahtuu lauantaina 22.5. klo 10-13 välisen ajan. Tervetuloa tutustumaan tuotteisiimme ja ostamaan
Meillä on iloisia uutisia: laumanvartijakoirat Mareus Yonina ”Martta” ja Ricco saivat tammikuun lopussa pentuja peräti 11 kappaletta! Koiraperhe on pitänyt meidät kiireisenä, sillä näin ison
Vielä on mahdollista hankkia herkullisia hanhipateita tai jopa kokonainen hanhi jouluksi pöytään! Entä sopisiko hanhenkoivet uudenvuoden herkkuruuaksi? Pystytämme Lastauslaiturin Lihakaupan jouluviikon tiistaina klo 16-18. Tervetuloa!
Yhteishyvä -lehti kolahtaa postiluukusta kaikille S-ryhmän asiakasomistajille. Se on myös vapaasti luettavissa Yhteishyvän kotisivuilla: http://view.24mags.com/mobilev/7f8ddad1e92d80bd19ed4b9d6a075979#/page=1
K.A.Weiste on vanha perheyritys ja itse asiassa ainoa Pohjoismaissa joulukoristeita tekevä yritys. Weisteen tämän syksyn mallistoon on ilmestynyt ihania joulupalloja joissa on käytetty somisteena Hauhalan
Keväällä 2020 kokeilimme tuotteidemme suoramyyntiä muutamana Pop-Up myyntipäivänä, ja myyntipaikka sai nimekseen Lastauslaiturin Lihakauppa. Aluksi meillä oli lupa vain luovuttaa ennakkoon tilattuja tuotteita, mutta kesän
Nyt on hanhenlihan paras sesonkiaika. Meillä on perjantaina 6.11. lihanleikkuupäivä, ja päätimme järjestää Pop-Up myynti-illan siihen jatkoksi. Paikalla on keittiömestari Ilkka Arvola antamassa parhaita hanhenvalmistusvinkkejä!
Valtakunnallista Osta tilalta! -tapahtumapäivää vietetään viidettä kertaa tiloilla ympäri Suomea. Hauhalan Hanhifarmi on mukana ensimmäistä kertaa. Tapahtumapäivä kutsuu tutustumaan suomalaiselle maaseudulle ja tutustumaan ihaniin lähituotteisiin
Sunnuntaina 16.8. klo 12-19 järjestämme Pop-Up pihamyyntipäivän & tilaesittelykierroksia Hanhifarmilla. Tule tutustumaan hanhiin ja toimintaamme ja ostamaan oman tilan hanhituotteita! Myynti tapahtuu tällä kertaa teurastamon
Meiltä on usein kyselty, pääseekö tilallemme tutustumaan. Todella moni tulikin paikalle, kun järjestimme Avoimien Ovien päivän 8.7.2020. Hauhalan Hanhifarmi ei muuna aikana ole matkailukohde. Arvio
Tervetuloa tutustumaan Hauhalan Hanhifarmiin keskiviikkona 8.7. klo 12-15! Järjestämme Avoimien Ovien päivän, jolloin esittelemme tilaamme ja tuotantoamme. Opastetulla kävelykierroksella pääsee näkemään hanhia eri ikäisinä; noin
Viime perjantaina oli Ota koira töihin -teemapäivä. Meillä asia menee niin, että koirat eivät muualla olekaan tavattavissa, kuin työmaalla. Näiden laumanvartijakoiriemme tehtävänä on suojella hanhia
Nyt on monta hyvää syytä vierailla Saimaan kauneimmissa maisemissa, Puumalan Niinisaaressa! Okkolan rannassa järjestetään Kelluvat Lähiruokamarkkinat – kelluvat siksi että markkinat järjestetään lautalla. Olemme mukana
Kesä, Saimaa ja herkullinen paikallinen ruoka kuuluvat yhteen! Järjestämme Pop-Up pihamyyntipäivän Juhannuksen viettäjille torstaina 18.6. klo 14-18 sekä perjantaina 19.6. klo 10-14 Hanhifarmilla lihanjalostustilojemme lastauslaiturilla,
“Tuoreita salaatteja, yrttejä, kevätsipulin vartta, vähän kurkkua, chiliä ohuina viipaleina, ituja, sitten vielä vinegretti -henkinen salaatinkastike, pannulla avotulella paistettua tomaattia, salviaa ja parsaa sekä vielä
Helsingin Yliopiston eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa opiskellut Pia Blomqvist on kirjoittanut lisensiaatin tutkielman aiheesta “Suomalainen hanhenlihantuotanto pellolta pöytään”. Pia sai työnsä valmiiksi tänä keväänä 2020, ja valmistui
Keittiömestari Ilkka Arvola kokkailee D.O.Saimaa -kitchenissä helppoa ja maistuvaa kesäruokaa hanhen reisipalasta ja tuoreista kasviksista. Voit katsoa videon tästä linkistä: D.O.Saimaa Kitchen – jakso 5. Videon
Oletko haaveillut lemmikkihanhista? Myymme hanhenpoikasia sekä vastakuoriutuneina untuvikkoina että 3-4 -viikon ikäisinä poikasina. Ensimmäisellä kerralla suosittelemme hankkimaan 3-4 -viikkoisia, jotka pärjäävät jo kauniilla säällä ulkona.
Normaalisti ravintolakäyttöön toimitettuja tuotteita on mahdollista tulla noutamaan suoraan tilaltamme Pop-Up pihamyyntipäivänä 2.5.2020 klo 11-16. Myynti tapahtuu lihanjalostustilojemme pihamaalla, ulkona. Tee tilaus etukäteen sähköpostitse hauhalan@hanhifarmi.fi.
Olemme avanneet kotisivuillemme tilauslomakkeen, jolla yksityisasiakkaat voivat tilata hanhenlihaa kotiinkuljetettuna Pääkaupunkiseudulle! Toimituspäivä on aina torstaisin. Jotta toimitus ehtii mukaan torstain kuormaan, tilaus on tehtävä ja
Pro Gaala on hotelli-, ravintola- ja cateringalan merkittävä tapahtuma, jossa palkitaan alan parhaita tekijöitä. Propalkitsemiset järjestää on alan ammattilehti Aromi. Tämänvuotinen Pro Gaala järjestettiin upeissa
Mikkelin kehitysyhtiö Miksei on julkaissut artikkelin tilastamme “Kertomuksia yrityksistä” -sarjassa. Lue tarinaamme linkin takaa! Miksei:n uutinen Hanhifarmilta. Kuvan on ottanut toimittaja Päivi Kapiainen-Heiskanen.
Meillä oli ilo ja kunnia päästä mukaan Finlandia-talolle “Kokit ja Farmarit” -illallisen järjestelyihin 26.9.2019. Illasta on julkaistu video youtubessa; sitä katsomalla pääsee vielä mukaan tunnelmaan: Kokit
Koristelimme tänä vuonna joulukuusen valkoisen ja hopean väriseksi. Hanhenmunien ripustamiseen löytyi sopivat tarvikkeet paikallisesta askartelutarvikeliikkeestä. Omat nuoremme ovat perustaneet Hanhenpesä -nimisen yrityksen, jonka nimissä he
Stockmann -tavarataloista löytyy Food Market Herkku -ruokakauppa. Raati on valinnut joulukuun lihasuositukseksi Hauhalan Hanhifarmin hanhen rintafileen. Food Market Herkut löytyvät Helsingin keskustasta, Espoon Tapiolasta, Jumbosta, Itäkeskuksesta, Turusta
Olemme tänä syksynä päässeet toimittamaan pakastettua hanhen rintafilettä kaikkiin Suomen Prismoihin, sekä suurimpiin S-Marketteihin. Lisäksi pakastettuja kokonaisia hanhia löytyy suurimmista Prismoista. S-ryhmällä on Foodie.fi -sivusto
Tyyny, joka on valmistettu Suomessa, ja jonka täytteet tulevat Hauhalan Hanhifarmilta!Meillä hyödynnetään hanhista kaikki mahdollinen, myös höyhenet. Untuvantuotantotavat ovat viime aikoina herättäneet kohua, sillä jossain
Hauhalan Hanhifarmi on valittu Pohjoismaisen ruokakilpailun EMBLA:n Suomen ehdokkaaksi “Pohjoismainen raaka-ainetuottaja 2019” -kategoriassa. Kilpailussa on yhteensä 7 eri kategoriaa ja niiden loppukilpailijat ovat nyt tiedossa:
Youtubessa on julkaistu uusi Hauhalan Hanhifarmin esittelyvideo, joka on tehty opiskelijatyönä. Olemme mukana Xamk:n “Digillä Dialogia” -hankkeessa, jonka tarkoituksena on kehittää sähköistä viestintää. Kevään aikana Xamk:n
Jotta hanhilaumaa uskaltaa kasvattaa ulkona, täytyy tavalla tai toisella järjestää riittävän hyvä suojaus petoeläimien torjumiseksi. Olemme todenneet, että laumanvartijakoiran pitäminen on tähän ongelmaan tehokkain ratkaisu.
Ylen toimittaja ja kuvaaja vierailivat meillä tutustumassa hanhien elämään näin tammikuun pakkasilla. Aiheena oli untuvien tuotanto ja niiden jalostus. Uutinen on luettavissa Ylen sivuilla: Uutinen untuvien
Nyt Joulun alla olemme valmistaneet Hanhipateita oikein urakalla, sillä niitä toimitetaan myyntiin moniin kauppoihin ja kauppahalleihin ympäri Suomea. Joulu on pateiden kovinta sesonkiaikaa. Valmistamme pateita
Vanhan legendan mukaan Ranskassa eleli hurskas munkki nimeltä Martin, joka oli taitava parantamaan sairaita. Kerran Martin oleskeli Toursin kaupungissa ja hyveidensä takia hänet valittiin piispaksi.
Artikkelin kuva on vuodelta 1954, kun tänne Rantalaisten maatilalle on saatu Osuuskauppa Suur-Savon kivenraivausporukka traktoreineen ja kuorma-autoineen. Entisaikaan maata viljeltiin hevosvetoisilla menetelmillä, ja kivet on
Oletko nähnyt uusinta Maaseutukuriiri -lehteä? Digiversion lukeminen onkin vielä kiinnostavampaa, sillä kuvia klikkaamalla käynnistyy videoita! Hanhifarmin videot on kuvattu ulkona laitumella sekä pikkupoikastilassa, kun juuri samana
Käynnissä on valmistautuminen tulevaan sesonkikauteen. Haemme vielä yhtä työntekijää sadonkorjuukaudelle, joka alkaa 10.9. Neljä työntekijää on jo lupautunut, ja heille työ onkin tuttua jo aiemmilta
Tänään saimme vieraaksemme eläinlääketieteen tohtori Eija Kaukosen. Eija opettaa siipikarjan terveydenhuoltoa ja elintarvikehygieniaa Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisestä tiedekunnasta. Samalla kun vieraamme halusi tutustua meidän hanhitilamme tuotantoketjuun,
Nyt on kasvamassa diginatiivien untuvikkojen lauma! Hauhalan Hanhifarmille on avattu facebook -profiili. Tervetuloa tutustumaan, tykkäämään ja seurailemaan!
Riina Näriäinen Metropolia ammattikorkeakoulusta on tehnyt opinnäytetyön otsikolla “Vastuullisena toimijana vaatetusalalla – Eettisen untuvatakin vaatimusten kartoitus”. Tärkeää työtä – kuluttajien on hyvä tiedostaa valintojensa taustoja;
Riina Näriäinen Metropolia ammattikorkeakoulusta on tehnyt opinnäytetyön otsikolla “Vastuullisena toimijana vaatetusalalla – Eettisen untuvatakin vaatimusten kartoitus”. Tärkeää työtä – kuluttajien on hyvä tiedostaa valintojensa taustoja;
Hanhitipujen touhuja on kiva seurata – myös Unikki -koiramme mielestä. Kevään ensimmäiset untuvikot kuoriutuivat vapunpäivänä. Laumanvartijakoiramme Unikki harrastaa tässä kiltisti laumaan leimautumista, kuten kuuluukin. Leimautuminen
Tänään Anttolan Yhtenäiskoulun kasiluokkalaiset suorittivat “etäopintoja” ja vierailivat Hanhifarmilla. Nuoret kurkistivat hanhiemojen tiloihin ja näkivät pesiä, sitten oli käynti hautomossa ja kiinnostavinta taisi olla päivän
Muna on Pääsiäisen perinteinen koriste. Pääsiäismunia on maalattu jo yli 1000 vuotta sitten, ja Suomeen tapa on saapunut ortodoksisen perinteen mukana. Hanhenmunat soveltuvat hyvin maalaamiseen,
Nyt on vielä aikaa tutustua uusiin pikkuyksiöihin, jotka asennettiin eilen paikoilleen tulevaa munintakautta ajatellen. Hanhet ovat aluksi epäluuloisia, mutta parissa päivässä loossit on jo vallattu
Rantakylän koulun ysiluokkalaiset Minni ja Pinja viettivät viikon tutustumassa maatilan töihin. Nuoret kertovat viikon ohjelmasta: Ensimmäinen päivä: Saavuimme hanhifarmille vähän ennen kahdeksaa maanantaiaamuna. Kannoimme tavarat
Kasvukausi on ollut vaikea; kylmän kesän vuoksi viljan kasvu on myöhässä, ja nyt syksyllä puintikelejä ei oikein tahdo löytyä. Ilmankosteus on liian korkea vaikka juuri
Iso kiitos Eilalle, joka on ahertanut pateiden parissa peräti 14 vuotta! Näiden vuosien aikana on pateereseptit uudistuneet, tilat ja työkoneet ovat vaihtuneet ja muuttuneiden säädösten kanssa
Tämä villi vanhus karkasi pihamaalta läpi aitojen, kiipesi kiviaidan yli ja pysähtyi törmättyään puuhun. Syy jäi arvoitukseksi; ehkä viidenkympin villitys, tai sitten käsijarru petti. Traktori
Erkki -hanhi on saanut erityisaseman kesyynnyttyään sylihanheksi. Kun meille tulee kylään toimittaja, joka haluaa kuvan meistä hanhi sylissä, silloin tarvitaan Erkkiä! Se onkin vuosien varrella
…Ja 300 muuta kaveria, näin alkajaisiksi. Touhun järjestys on seuraava: syödään, juodaan, nukutaan, juoksennellaan ja sama uudestaan. Piiperöt asustavat vanhaan navettaan kunnostetussa poikaskasvattamossa, jossa on lämpöä yli
Hanhenmunat sopivat loistavasti munanmaalaukseen, koska ne ovat suurikokoisia ja vahvakuorisia. Kuvassa on lahjaksi saamiamme munia, joita olemme saaneet taitavilta munanmaalareilta vuosien aikana. Isot ovat hanhenmunia
Unikki juhlii 1 -vuotissyntymäpäiväänsä tänään työn merkeissä työkavereidensa Amandan ja Riccon kanssa. Illalla on luvassa herkkuhetki; puuron päälle Hanhenmaksapasteijaa… Unikin koko nimi on LaLullalumpuran Fiumiuniti,
Vierailimme talvilomalla Itävallassa koko perheen voimin. Edellisestä Itävallan vierailusta olikin vierähtänyt jo aikaa, sehän oli vuonna 1994. Tuolta edelliseltä vierailulta jäi mieleen eräs tutustumiskohde joka
Semifinalistit Janne Blomqvist Ravintola Roba:sta (josta kuva) sekä Mikko Lahtinen Hotelli Punkaharjulta ovat valinneet Vuoden Kokki-kilpailussa raaka-aineekseen Hauhalan hanhen. Yhteensä 16 semifinalistia esittävät taitojaan 21.-22.1.2017 kilpailuissa,
Talveksi jäi hieman alle 400 hanhiemoa, ja ne asustavat nyt sisätiloissa määräysten vuoksi. Emojen harrastuksena on penkoa olkikasoja porukalla. Aiempina vuosina emot ovat päässeet joka
Loppusyksystä olemme saaneet talteen harvinaisen hyvää ja suurikokoista vaaleaa hanhenmaksaa. Ja tämähän on saatu aikaan eettisesti, ilman pakkoruokintaa. Suurin maksa oli jopa 500 grammaa, joka
Hanhiemot nauttivat täysin rinnoin ulkoilusta ilman huolen häivää! Mutta enää pari päivää, koska viranomaiset ovat määränneet siipikarjan sisälle 1.12. alkaen. Hanhet mielellään ulkoilevat talvellakin päivittäin,
Tänään tuli keitettyä satsi kuusenkerkkäsiirappia. Raaka-aine siihen on kerätty oman pihan kuusiaidasta, pihan puolelta, jo touko-kesäkuun vaihteessa. Silloin kerkät pakastetaan. Kuusenkerkkäsiirapin keittäminen on ihan helppoa,
Vuotava vesiletku paljastui tänäkin aamuna helposti, sillä hanhien mielestä vesisuihku tai -puro on kertakaikkiaan vastustamaton puuhamaa! Hanhet ovat älynneet että juottovesiletkuja nokkimalla saadaan aikaiseksi kiva suihkulähde tai peräti hauska
Saimme hetkessä ämpärit täyteen; puolukoita löytyi hyvin ja olivat isoja! Pateisiin käytettävät puolukat kerätään tosiaankin omista metsistä. Viime vuosina perheen nuoriso on tienannut itselleen taskurahaa
Uusi kesäinen valmistusohje on julkaistu reseptit- osiossa! Testasimme, miten hanhen rintafile kannattaa kypsentää Muurinpohjapannulla. Rintafileestä tulee oikein mehevää ja pehmeää, kunhan muistaa säätää kaasupolttimen kaikkein
Hauhalan seudun ketuille varoitus, ja kehotus luikkia pesimään vieläkin kauemmaksi! Hanhifarmille on muuttanut uusi koiranpentu, Unikki tai oikeammin La´LullaLumpuran Fiumiuniti. Se on laumanvartijakoira, kuten Hanhifarmin muutkin koirat, Amanda
Saimme tutustua mukaviin ja ahkeriin tettiläisiin, Rantakylän kahdeksannella luokalla opiskeleviin Ainoon ja Elinaan tällä viikolla. Hanhifarmi on siinä mielessä erilainen tettipaikka, että tänne tullaan työleirille,
Odotus palkitaan! Tettiläiset Aino ja Elina kertovat: “Aamulla heti ensimmäisenä menimme katsomaan olisiko hautomakoneessa kuoriutuneita poikasia ja olihan siellä. Ne ovat niin pieniä ja söpöjä!
Aivan kuten saduissa, viekas kettu yrittää saalistaa itselleen hanhipaistin. Tettiläiset Elina ja Aino perehtyivät miten Hanhifarmilla suojaudutaan petoja vastaan: “Olemme tutustuneet farmilla myös kahteen koiraan, Amandaan ja Riccoon.
Tettiläiset Aino ja Elina esittelevät ruohonleikkuukomppaniamme: Farmilla asuu myös kaksi ponia joilla on omia työtehtäviä ratsuina olon lisäksi. Yksi niistä on pitää ympäristöä paikoitellen siistinä. Hanhitarhoista
Tällä viikolla saimme kaksi innokasta työelämään tutustujaa Mikkelin Rantakylän koulusta. Mitä he ovat tänään tehneet ja nähneet? “Saavuimme Hauhalan Hanhifarmille tänään vähän ennen yhdeksää. Veimme
Hanhenrasvaa käytetään yleisesti ravintolakeittiöissä monenlaiseen paistamiseen, koska se on hyvä sekä maultaan että teknisiltä ominaisuuksiltaan. Hanhenrasva kestää korkean kuumuuden, josta on etua paistorasvana. Hanhenrasvaan yhdistetään
Tämän vuoden ensimmäiset hanhenpoikaset kuoriutuivat sopivasti vapuksi. Iloinen perhetapahtuma osui tiistaille 28.4.2015. Muutama sukkelampi poikanen rikkoi munankuorta jo maanantaina. Poikaserästä lähti pieni joukko matkustamaan Ranualle.
Finlandia-talon keittiöpäällikkö Mika Heiskanen paljasti meille jo Hanhen rintafile – reseptinsä, ja lupasi ohjeen myös muidenkin hyödynnettäväksi! Valmistus onnistuu Finlandia-talon kaltaisissa mittavissa puitteissa yhtä hyvin
Yhteystiedot
Hauhalan Hanhifarmi
Hipsunniementie 61
52150 Hauhala
hauhalan@hanhifarmi.fi
Puh. 015 650 350