Hauhalan hanhifarmi - Embla

Ehdokkaana Pohjoismaisen ruokapalkinnon saajaksi

Hauhalan Hanhifarmi on valittu Pohjoismaisen ruokakilpailun EMBLA:n Suomen ehdokkaaksi “Pohjoismainen raaka-ainetuottaja 2019” -kategoriassa. Kilpailussa on yhteensä 7 eri kategoriaa ja niiden loppukilpailijat ovat nyt tiedossa: jokainen mukana oleva pohjoismaa on valinnut omat ehdokkaansa kaikista kategorioista kilpailun finaaliin ja koossa on 48 finalistia. Embla-kilpailun tarkoituksena on lisätä pohjoismaisen ruuan tunnettuutta ja nostaa esiin sen takana toimivien innovatiivisiä ruoan ja ruokakulttuurin tuottajia ja tekijöitä. ”EMBLA Nordic Food Awards” -palkintojen jako tapahtuu Islannin Reykjavikissa Harpan konserttitalossa kesäkuun ensimmäisenä päivänä samaan aikaan pohjoismaisen keittiömestariyhdistyksen Nordic Chefs Assosiation:n kongressin kanssa.

Kilpailun kategoriat ja Suomen edustajat ovat

  • Pohjoismainen raaka-ainetuottaja 2019: Hauhalan Hanhifarmi/ Virpi ja Antti Rantalainen
  • Pohjoismainen ruokayrittäjä/ yritys 2019: Silmusalaatti Snafu Oy/Samuli Laurikainen
  • Pohjoismainen ruoka-artesaani 2019: Ainoa Winery/Paola Guerrero de Cohen and David Cohen
  • Pohjoismainen ruoka-alan viestijä 2019: Satokausikalenteri/Natalia Salmela ja Samuli Karjula
  • Pohjoismainen joukkoruokailuosaaja 2019: Koulutuskeskus Salpaus/ Anita Kauhala-Antonopoulou ja Marko Viljamaa
  • Pohjoismainen ruokamatkailukohde 2019: Slow Food Festival Fiskars/Diana Lindholm
  • Pohjoismainen ruokakasvattaja 2019: Hävikkibattle/Suvi Salmela ja Elina Ovaskainen

EMBLA-ruokakilpailun järjestämisestä vastaa Pohjoismaisten Tuottajajärjestöjen keskusliitto NBC Nordens Bondeorganisationers Centralråd). Pohjoismainen ministerineuvosto tukee kilpailua osana Uusi Pohjoismainen Ruoka -ohjelmaa (Ny nordisk mat).

Hauhalan Hanhifarmia olemme rakentaneet jo 22 vuotta – perustamisvuosi oli 1997. Tilallamme on koko hanhen tuotantoketju hanhiemoista munien haudontaan, poikasten kasvatukseen, teurastukseen, lihanleikkuuseen ja pateiden valmistukseen unohtamatta myyntiä, markkinointia ja tuotekehitystä. Tietenkin olemme tarvinneet (ja löytäneet) monien vaiheiden suunnitteluun, kehittämiseen ja toteutukseen eri alojen osaajia. Kiitos kuuluu näille monille yhteistyökumppaneillemme, jotka ovat ratkoneet kanssamme eteemme tulleita haasteita. Onko Hauhalan Hanhifarmi nyt siinä pisteessä, että se voitaisiin palkita Pohjoismaisella palkinnolla?

Olemme hyvin kiitollisia saamastamme huomiosta ja tästä mahdollisuudesta, ja kiitämme lämpimästi meitä kilpailuun ehdottaneita ja kannustaneita henkilöitä ja tahoja!