Hauhalan hanhifarmi - Ricco ja Amanda

Esittelyssä hanhivahdit

Aivan kuten saduissa, viekas kettu yrittää saalistaa itselleen hanhipaistin. Tettiläiset Elina ja Aino perehtyivät miten Hanhifarmilla suojaudutaan petoja vastaan: “Olemme tutustuneet farmilla myös kahteen koiraan, Amandaan ja Riccoon. Ne ovat laumanvartijakoiria eli niiden tehtävä on suojella laumaa pedoilta ja muilta uhkilta. Ne eivät kuitenkaan paimenna tai ole metsästysviettisiä. Laumanvartijakoiria ei tarvitse varsinaisesti kouluttaa tehtäväänsä, koska ne käyttävät luonnollisia vaistojaan. Farmin koirat asuvat ympäri vuoden ulkona, mutta pääsevät ulkorakennuksiin sisälle.

Amanda on syntynyt 5.2.2006 ja on rodultaan slovakiancuvac. Väriltään se on valkoinen, niinkuin useimmat laumanvartijakoirarodut. Se on luonteeltaan ystävällinen, rauhallinen ja kiltti. Amanda makoilee paljon pihalla ja seurailee, mitä ympäristössä tapahtuu.

Valkoinen Ricco taas on reipas ja energinen, mutta silti kiltti. Rodultaan se on maremmano-abruzzese ja syntynyt 30.3.2012. Riccolla on pannassaan GPS-paikannin, joka näyttää, missä se on kulkenut. Se tykkää mennä paikasta toiseen ihmisten mukana ja seikkailla ympäriinsä. Rapsutukset ovat Riccon mieleen, joten se hakee huomiota”.