Hauhalan hanhifarmi - Vapputipu

Hauhalaan kuoriutui vapputipuja

Tämän vuoden ensimmäiset hanhenpoikaset kuoriutuivat sopivasti vapuksi. Iloinen perhetapahtuma osui tiistaille 28.4.2015. Muutama sukkelampi poikanen rikkoi munankuorta jo maanantaina. Poikaserästä lähti pieni joukko matkustamaan Ranualle. Hyvää matkaa muuttolinnuille!

Täältä Hanhifarmilta myymme poikasia harrastelijoille sekä maatilamatkailukohteiden pihahanhiksi. Poikasia voi tulla noutamaan untuvikkoina, mikäli kasvattajalla on riittävät tiedot ja valmiudet untuvikkojen hoitoon. Ensikertalaisille suosittelemme kuitenkin hanhenpoikasten hankintaa 3-4 viikon ikäisinä, jolloin ne pärjäävät jo ulkolämpötilassa (tosin suojaa nekin tarvitsevat huonolla säällä).

On myös muistettava, että harrastelijoitakin koskee siipikarjan sisälläpitomääräys, jonka mukaan siipikarja on pidettävä sisätiloissa toukokuun loppuun saakka. Siitä syystä pääosa poikasten hakijoista tulee vasta kesäkuun puolella. Poikasia kuoriutuu läpi kesän aina 10 päivän välein, joten valinnanvaraa on ajankohdan ja poikasten iän suhteen.