Hauhalan hanhifarmi - TET -viikko

Minnin ja Pinjan TET -viikko

Rantakylän koulun ysiluokkalaiset Minni ja Pinja viettivät viikon tutustumassa maatilan töihin. Nuoret kertovat viikon ohjelmasta:

Ensimmäinen päivä: Saavuimme hanhifarmille vähän ennen kahdeksaa maanantaiaamuna. Kannoimme tavarat vierashuoneeseen ja lähdimme taluttamaan Biccolo-ponia laitumelle. Menimme teurastamolle, jossa vaihdoimme päälle työasut. Teurastamolla päivä kului nopeasti ja tekemistä riitti. Etiketöimme hanhenmaksapasteija -purkkeja, teimme pakkaustöitä, kasasimme laatikoita ja lopuksi kuivasimme lattiat.

2. päivä: Toisena päivänä oli luvassa tilan töitä. Työt alkoivat klo 8.00. Aluksi veimme ponin laitumelle. Ruokimme hanhet ja koirat. Putsasimme lämpölamppuja ja kokosimme hanhipoikasten juomalaitteita. Sen jälkeen aloimme leikkaamaan hanhien aitaukseen tulevaa verkkoa puoliksi. Lopuksi teimme hieman metsähommia, eli siirsimme puita ja oksia vanhan aidan tieltä pois.

 3. päivä: Työt alkoivat klo. 7.00. Veimme Biccolon laitumelle. Menimme teurastamolle ja aloimme rikkomaan kananmunia Perinteisen Hanhipateen valmistusta varten. Rikoimme noin 11 kiloa kananmunia. Sen jälkeen etiketöimme hanhenmaksapasteija -purkkeja. Lopuksi askartelimme pakkauksia hanhenrintafileitä varten.

 4. päivä: Työt alkoivat klo. 7.00. Talutimme Biccolon tuttuuntapaan laitumelle, sitten suuntasimme teurastamolle, jossa ensin rikomme taas kananmunia. Teimme pakkaustöitä ja jatkoimme eilistä askartelua hanhenrintafileitä varten. Autoimme Virpiä ja Ninaa Hanhifarmin juhlapateen valmistuksessa, joka oli mukavaa ja aika kului nopeasti jutellessa ja töitä tehdessä. Loppuun vielä putsasimme sosiaalitilat imurin ja mopin kanssa.

 5. päivä: Työt alkoivat klo 8.00. Laitoimme haalarit päälle ja veimme Biccolon laitumelle. Tulimme pian takaisin ja kävimme syöttämässä hanhet. Tämän jälkeen pääsimme harjaamaan kolme vahtikoiraa, jotka nauttivat harjauksesta. Syötimme koirat ja aloimme haravoimaan. Haravoimme jonkin aikaa talon pihaa, kunnes pääsimme tutustumaan uuteen aitaukseen, jonne hanhia siirrettiin. Jatkoimme vielä haravointia, kunnes työpäivämme päättyi.

Mielestämme TET-paikka oli mukava ja monipuolinen. Päivät kuluivat nopeasti ja työtä riitti joka hetkeksi! Oli mukavaa tutustua uudenlaiseen työhön ja yrittämiseen myös. Kiitos!

– Kiitos myös teille, Minni ja Pinja, oli todella mukava tutustua teihin ja työskennellä kanssanne. Jälleen meille osui reippaat ja iloiset tettiläiset!