Hauhalan hanhifarmi - Erkki-hanhi

Myydään hanhenpoikasia!

Oletko haaveillut lemmikkihanhista? Myymme hanhenpoikasia sekä vastakuoriutuneina untuvikkoina että 3-4 -viikon ikäisinä poikasina. Ensimmäisellä kerralla suosittelemme hankkimaan 3-4 -viikkoisia, jotka pärjäävät jo kauniilla säällä ulkona. Untuvikkojen hoito sen sijaan on vaativampaa, ja ne tarvitsevat lämpölampun. Jos kiinnostus heräsi, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen hauhalan@hanhifarmi.fi niin saat vastauksena Tipuinfon. Untuvikkojen ja poikasten luovutukset pyrimme keskittämään noutopäiville, joista kerromme tarkemmin Tipuinfossa. Myös hanhille suunniteltua rehua saa ostettua meiltä mukaan.
Hanhi kesyyntyy helposti, ja seuraa hoitajaansa vaikka pidemmällekin kävelyretkelle. Meilläkin oli pari lemmikkihanhea aikana ennenkuin Hauhalan Hanhifarmi perustettiin. Hanhet lähtivät meidän kanssamme rantaan uimaretkelle melkein puolen kilometrin matkan. Toisinaan niitä oli vaikea saada lähtemään takaisin kotimatkalle.
Hanhet tykkäävät syödä ruohoa. Niitä voi käyttää kitkemisapuna ja aidata esimerkiksi marja- ja omenatarhan niille aitaukseksi. 80-senttinen verkkoaita pitää hanhet sisäpuolella, mutta on muistettava, että kettu tai koira saattaa hypätä sen korkuisen aidan yli. Kettu myös kaivaa helposti ali. Yksi tapa suojautua petoja vastaan on houkutella hanhet yöksi esimerkiksi piharakennukseen/ talliin/ vanhaan navettaan tms suojaan.
Hanhi viihtyy parhaiten laumassa. Suosittelemmekin hankkimaan vähintään 3 kerralla, jotta onnettomuuden sattuessa yhdelle, ei jäisi jäljelle yksinäistä ikävöivää hanhea. Kuten muidenkin eläinten kohdalla – mieti ennen hankintapäätöstä vielä mitä aiot tehdä syksyllä; päätyvätkö hanhet pataan vai onko sinulla mahdollisuutta pitää hanhia talvenkin yli. Meillä ei valitettavasti ole mahdollisuutta ottaa hanhia takaisin syksyllä.