Sami Kurosen makumatka Saimaalla - Hauhalan Hanhifarmi

Sami Kurosen makumatka Saimaalla

Hauhalan Hanhifarmilla kuvattiin toukokuun lopussa ”Hurmaava Hanhi” -nimistä jaksoa tv-sarjassa ”Sami Kurosen makumatka Saimaalla”. Hanhijakson ensiesitys on Liv -kanavalla keskiviikkona 14.7. klo 21.30. Ohjelmasarja koostuu kuudesta jaksosta, joissa esitellään Saimaan alueen ainutlaatuista gastronomiaa ja matkailukohteita. Mikkelin seudulla Samin käyntikohteina ovat muun muassa Mikkelin Tori, Ollinmäen viinitila, Halla Nature & Design Villas, Sahanlahti Resort, Hauhalan hanhifarmi, Kenkävero, Tertin Kartano, Puumalan satama, Astuvansalmi ja Kallioniemi.

Sami Kuronen valmistaa sarjassa pääkokkien opastuksella lähiruokaherkkuja ja nauttii niitä paikallisten yrittäjien seurassa, heidän tarinoitaan kuunnellen. Laadukkaat raaka-aineet, ruokatuotteet ja paikalliset erikoisuudet saavat sarjassa ansaitsemaansa huomiota. ”Hurmaava Hanhi” on jakso numero 4, ja siinä Sami Kuronen lähtee liikkeelle Kenkäverosta, tutustuu sen jälkeen tilaamme ja noutaa illallista varten tarvittavat raaka-aineet, jonka jälkeen hän siirtyy kokkiveljensä Pasi Kurosen kanssa valmistamaan illallaista Puumalan Sahanlahteen. Illallispöytään pääsevät istahtamaan Samin kanssa Jaana Sahanlahdesta, Paula Okkola Ravintola Niinipuusta Puumalasta sekä Virpi Hanhifarmilta.

Ensiesityksen jälkeen ohjelma on katsottavissa Ruutu -palvelussa vuoden ajan. ”Hurmaava Hanhi” -jaksosta on tehty lisäbonuksena videoklippi, jossa Sami Kuronen kysyy, mikä on meidän suosikkihanhituotteemme. Klipin voi katsoa tästä linkistä: https://www.ruutu.fi/video/3884195

Kaikki Sami Kurosen makumatka Saimaalla -sarjan jaksot löytyvät täältä: https://www.ruutu.fi/ohjelmat/sami-kurosen-makumatka-saimaalla

Hurmaava Hanhi -jaksossa valmistetaan herkullisia annoksia, joiden reseptit lisäämme pian kotisivuillemme. Ruokalajit olivat: Graavattua Hauhalan hanhifarmin hanhen keltuaista, Hanhirillette ja savustettua Asikaisen luomu-siikliä, pääruokana paistettua Hauhalan Hanhifarmin hanhenrintaa, Naattijuureksia ja grillattua varhaiskaalia, Pienarpestoa ja Hiillostettu juurespyreetä. Jälkiruokana nautittiin Sahanlahden Janne -isännän lettuja Hauhalan hanhifarmin munista, kuusenhavuvaahtoa ja mansikoita sekä Kuusenhavuvaahtoa. Näin saatiin hanhiraaka-aineesta kolmen ruokalajin illallinen!