Kokonainen hanhi

Hauhalan hanhifarmin kokonainen hanhi painaa 3,5-5 kg. Hanhen sisältä löytyvät erillisestä pussista hanhen sydän, maksa ja kivipiira, sekä kaularanka.

Tuoretta hanhenlihaa saa meiltä syyskuun puolivälistä joulukuun puoliväliin. Pakastettuna lihaa saa vuoden ympäri.

Kokonainen paistettu hanhi kruunaa juhlan! Hanhi kuuluu monien joulupöytään, uudenvuoden aterialle ja – kiistatta Martinpäivän aterialle. Reseptisivuiltamme löytyy omassa keittiössämme testattu, suorastaan hiottu kokonaisen hanhen valmistusohje. Monet ensikertaa kokonaista hanhea valmistaneet ovat kertoneet onnistuneensa hyvin ohjettamme noudattaen.

Miksi Martinpäivänä syödään hanhea? Vanhan legendan mukaan Ranskassa eleli hurskas munkki nimeltä Martin, joka oli taitava parantamaan sairaita. Kerran Martin oleskeli Toursin kaupungissa ja hyveidensä takia hänet valittiin piispaksi. Martin itse oli kuitenkin vaatimaton mies eikä katsonut itseään arvolliseksi niin korkeaan virkaan, vaan halusi jatkaa vaatimatonta elämäänsä. Niinpä kun kaupunkilaiset tulivat uutta piispaansa noutamaan, piiloutui Martin hätäpäissään hanhitarhaan. Hanhet alkoivat kuitenkin kaakattaa ja Martinin piilopaikka paljastui. Tätä Martin ei koskaan antanut hanhille anteeksi, ja niinpä aina Martinpäivänä syötiin hanhea. Martinpäivää vietetään 10.11.