Hauhalan hanhifarmi - Eila ja Nina

Vuoro vaihtuu pateenteossa

Iso kiitos Eilalle, joka on ahertanut pateiden parissa peräti 14 vuotta! Näiden vuosien aikana on pateereseptit uudistuneet, tilat ja työkoneet ovat vaihtuneet ja muuttuneiden säädösten kanssa on opeteltu tulemaan toimeen. Pateita on tullut tehtyä tuhansia. Nyt vaihtuu vispilänheiluttaja, sillä Eila jää nyt pateenteosta eläkkeelle. Leipurinhommia ja torikauppaa hän taitaa vielä jatkaa toistaiseksi. Aurinkoisia toripäiviä toivottavat Hanhifarmin kaakattajat!

Nina on perehtynyt tähän työtehtävään tänä syksynä innolla. Pateita meillä valmistetaan noin yhtenä päivänä viikossa, ympäri vuoden. Pyrimme niputtamaan pateetilaukset niin, että teemme täysiä päiviä, ja useampia eri pateelajeja kerrallaan. Useimmiten kylmiöstämme löytyy ainakin Perinteistä Hanhipateeta lähtövalmiina.

Sopivan pateentekijän löytyminen on tuurikauppaa; tätä työtä ei ole tarjolla joka päivälle, mutta kuitenkin työtä on vuoden ympäri. Sesonkeina tietysti enemmän ja hiljaisina aikoina jää väliviikkoja. Asiat saattavat loksahtaa kohdilleen silloin, kun pateentekijä pystyy työllistämään itsensä osa-aikaisesti muissa tehtävissä…