Hauhalan hanhifarmi - Hanhenpoikanen

Avoimet Ovet Hauhalan Hanhifarmilla 8.7.2020

Tervetuloa tutustumaan Hauhalan Hanhifarmiin keskiviikkona 8.7. klo 12-15! Järjestämme Avoimien Ovien päivän, jolloin esittelemme tilaamme ja tuotantoamme. Opastetulla kävelykierroksella pääsee näkemään hanhia eri ikäisinä; noin viikon vanhoista pikkutipuista muutaman kuukauden ikäisiin laiduntaviin hanhiin sekä jopa 10 -vuotiaisiin hanhiemoihin. Biccolo -ponin selässä perheen pienimmät voivat tehdä oman tilakierroksen. Huippukokki Ilkka Arvola valmistaa maatilamme pihapiirissä Hanhihampurilaisia, ja lisäksi myynnissä on kahvia ja virvokkeita, sekä jälkiruuaksi mansikoita. Päivän aikana on mahdollisuus ostaa tilan tuotteita; hanhenlihaa (pakastettuna), Hanhipateita sekä säilykkeitä. Tuotteiden myynti tapahtuu tällä kertaa pihamaalle pystytetyssä teltassa. Saamme myyntiin myös erän Joutsen Finland:n valmistamia Saimaa-tyynyjä, joiden täytteenä on Hauhalan Hanhifarmilta peräisin olevaa höyhentä ja untuvaa. Maksutapoina meillä käy MobilePay, pankkikortti ja käteinen.
Olimme alkuvuodesta päättäneet vastata kutsuun, kun meitä pyydettiin Farmari -maatalousnäyttelyn vierailukohteeksi. Farmari -näyttely aiottiin järjestää Mikkelissä 2.-4.7. mutta se siirrettiin kaksi vuotta myöhemmäksi koronatilanteen vuoksi. Saimme ajatuksen järjestää vierailupäivä silti, ja kerätä kokemuksia päivän järjestämisestä. Meillä on nyt innokas porukka toteuttamassa tilapäivää, sillä Hanhifarmilla on peräti 4 harjottelijaa yhtäaikaa. Jokaisella on oma tehtävänsä päivän aikana.
Meille ei ole opasteita, sillä normaalisti meillä ei ole ohikulkijoille palveluita. Tätä aina kyselläänkin, mutta edelleenkään meillä ei ole tilamyymälää eikä maatilavierailuja, tällaisten teemapäivien ulkopuolella. Kannattaa suunnistaa meille navigaattorin opastuksella osoitteeseen Maahjärventie 300, ja perillä pysäköidä auto P-opasteiden mukaan. Pihapiiriin ajo on sinä päivänä kielletty, jotta siellä voi liikkua ja poniratsastaa turvallisesti.

Tervetuloa maatilavierailulle Suomen suurimmalle hanhitilalle!