Hauhalan hanhifarmi - Avoimetovet esittely

Kiitos Avoimien ovien päivän vieraille

Meiltä on usein kyselty, pääseekö tilallemme tutustumaan. Todella moni tulikin paikalle, kun järjestimme Avoimien Ovien päivän 8.7.2020. Hauhalan Hanhifarmi ei muuna aikana ole matkailukohde. Arvio vierasmäärästä päivässämme oli noin 300 henkilöä. Avoimien Ovien päivänä oli mahdollisuus osallistua kotieläintuotannon harjoittelijamme Katin kanssa opastetulle kävelykierrokselle hanhilaitumille. Lapset pääsivät omalle kierrokselleen Biccolo -ponin selässä, jota toinen harjoittelijamme Ida talutti. Keittiömestari Ilkka Arvola valmisti Hanhihampurilaisia D.O.Saimaa -teltassa. Lisäksi meillä oli myynnissä juomia, kahvia, mansikoita ja tietysti oman tilan tuotteita; hanhenlihaa eri muodoissaan, Hanhipateita ja -säilykkeitä, sekä hanhenmunia. Myyntipisteessä vieraita palvelivat it-tradenomiharjottelijat Inka ja Aapo.

Hanhihampurilaisia kehuttiin herkulliseksi ja miljöötä upeaksi. ”En ole koskaan syönyt niin hyvää burgeria”, ”Oli tosi hieno päivä, Hanhiburgeri oli uusi, mielenkiintoinen kokemus”, ”Burgeri oli kyllä taivaallisen hyvää”, ”Burgerit maistuivat tosi hyviltä, samoin mukana olleet perunat. Olikohan perunat paistettu hanhenrasvassa” (kyllä olivat) ”Lapsenlapsen kanssa paikalla. Oli tosi kiva käydä. Kiitos!” Me olemme hyvin mielissämme siitä että maatalous ja yritystoimintamme kiinnostaa ihmisiä!

Mistä ne parhaiksi burgereiksi kehutut herkut sitten oli tehty? Sämpylä oli Anttolan leipomo Agassin vehnäsämpylä (tai gluteeniton Moilasen sämpylä), täytteenä confattua oman tilan hanhen reisipalaa, jäävuorisalaattia Pesoselta Mikkelin Rahulasta, aitoa NakuMajoneesia Varkaudesta, sipulia Juha Pyyltä Ristiinan Hangastenmaalta, samoin ohessa tarjotut hanhen rasvassa paistetut perunat oli kasvattanut Juha Pyy. Keittiömestari Ilkka Arvola taikoi näistä paikallisista raaka-aineista herkulliset hampurilaiset sarjatyönä. Hanhihampurilaisen ohjeen olemme julkaisseet myös kotisivuillamme https://www.hanhifarmi.fi/resepti/hanhihampurilainen/, jos haluat vielä palata makumuistoihin tai valmistaa kotona lisää!

Meiltä jo ehdittiin kysyä, järjestämmekö vaikka loppukesällä uuden tilaisuuden. Tälle kesälle vastaamme ei, sillä järjestely vie aika paljon resursseja. Pohdimme uusintaa seuraavana kesänä.

Tällä kertaa järjestely oli mahdollista koska meillä oli peräti neljä harjoittelijaa sekä kaksi omaa nuortamme (4+2=5, tällä kertaa) alkukesällä töissä tilallamme. Kiitos ahkerille nuorille! Yhdessä suunnittelimme päivän toimintoja ja käytännön järjestelyjä. Oli mieleistä toteuttaa päivää yhdessä. Opimme paljon tapahtuman järjestelyistä ja pistimme asiat muistiin mahdollista seuraavaa kertaa varten…

Lisäys 14.7.2020: Maaseutukuriirin toimittaja oli mukana päivässämme. Voit lukea netissä julkaistun artikkelin täältä: https://www.maaseutukuriiri.fi/2020/07/13/hauhalan-hanhifarmin-avoimet-ovet-heratti-kiinnostusta/