Hanhen koipipala

Hanhen koipien paino on keskimäärin 250 g. Pakkauskoko on 5 kpl/pakkaus.

Ammattikeittiöille koivista leikataan luun pää (”nuppi”) pois. Kuluttajamyyntiin koiven luu jätetään yleensä ehyeksi.

Tuoretta hanhenlihaa saa meiltä syyskuun puolivälistä joulukuun puoliväliin. Pakastettuna lihaa saa vuoden ympäri.

Hanhen koipi ja hanhen koipireisi voidaan tarjota kokonaisena. Hanhifarmin omassa keittiössä valmistuu usein hanhenkoipi (tai koipireisi) hapankaalipedillä; sehän on oikea pikaruoka, ja erittäin herkullinen! Ruuan valmistuksessa kuluu aikaa vain noin 10 minuuttia, jonka jälkeen ruuan valmistuessa uunissa on 4 tuntia aikaa tehdä jotain muuta. Hanhenkoipiconfit on ravintoloista tuttu annos, jota on helppo valmistaa kotonakin. Confauslämpötiloja ja –aikoja on ohjeissa monia; valinta riippuu siitä tarvitaanko lihat nopeammin kypsäksi vai aiotaanko ne jättää esimerkiksi yön yli uuniin. Maukkain lopputulos tulee alemmassa lämpötilassa pidemmän kaavan mukaan. Tämä onnistuu mainiosti leivinuunissakin jälkilämmössä yön yli. Confaukseen kannattaa laittaa kerralla reilumpi satsi lihaa, jolloin saa useamman aterian yhdellä kypsennyksellä. Osan lihasta voi erotella helposti kypsänä luista, ja valmistaa paloista esimerkiksi hanhiragout, ceasarsalaatti tai vaikkapa tagine. Tämä on nykyajan sarjaruuanvalmistusta, ja aikaa säästyy!