Hanhenmaksa, vaalea

Hauhalan Hanhifarmin vaalea hanhenmaksa painaa 150-300 grammaa. Pakkaamme vaaleaa hanhenmaksaa 1 kpl rasioihin, tai sopimuksen mukaan.

Hanhiamme ei pakkoruokita. Tumman ja vaalean hanhenmaksan ero on rasvoittumisessa. Syksyllä hanhet alkavat keräämään vararavintoa ja syövät ruokaansa hyvällä ruokahalulla ja siinä samalla maksakin alkaa rasvoittumaan. Maksat lajitellaan värinsä ja rasvaisuuden perusteella tummaan, vaaleaan ja keskivaaleaan luokkaan. Kokonaisena pakatun hanhen sisältä löytyy erilliseen pussiin pakatut sydän, tumma maksa ja kivipiira.

Tuoretta hanhenlihaa saa meiltä syyskuun puolivälistä joulukuun puoliväliin. Pakastettuna lihaa saa vuoden ympäri.

Vaalean ja keskivaalean hanhenmaksan voi grillata tai paistaa 3 minuuttia puoleltaan, ja maustaa paiston aikana suolalla. Voit katsoa videolta, kuinka keittiömestari Ilkka Arvola valmisti keskivaaleasta hanhenmaksasta helpon kesäisen hanhenmaksasalaatin muurikka –pannulla tästä linkistä:

D.O Saimaa Kitchen Hauhalan Hanhifarmi hanhenmaksasalaatti

Hanhenmaksasta voi valmistaa myös monenlaisia tuotteita, kuten Hanhenmaksamoussen, Hanhenmaksabruleen, tai vaikkapa Hanhenmaksacanapeen, kuten Aromi –gaalassa Finlandia –talolla tammikuussa 2020 tarjottiin. Hanhenmaksa on upea herkku jolla voi hurmata pöytäseurueen tyylikkäästi – ja hanhenmaksan kanssa juomaksi voi valita shampanjan tai makea valkoviinin.